Vásárolj 20.000 Ft-tól ingyenes kiszállítással!

Blog

Meddig bírja?

Bori ASMR
Bori ASMR
2021.09.15 11:00
Meddig bírja?

A legfontosabb kérdés: meddig bírják a felragasztható műkörmök?

A kendőzetlen igazság és tippek a hosszabb tartósságért.

Az előző cikkemből már kiderült kiknek ajánlom a felragasztható műkörmöket. Tény, hogy a ragasztós műkörmök nem bírják olyan sokáig, mint az épített társaik, de nem is ez a céljuk .

Az öntapadós műkörmök tartóssága több tényezőtől is függ. Például a körmök előkészítésének alaposságától, a ragasztó típusától, és az igénybevételtől. 

Ha például előkészítés nélkül teszed fel a kész műkörmöket, akár öntapadós ragasztóval, akár folyékony műköröm ragasztóval, tuti, hogy nagyon hamar le fognak potyogni.

Ezért nem győzöm hangsúlyozni, hogy mennyire fontos az alapos előkészítés: bufferezés - zsírtalanítás - és az alaplakk (ez utóbbi elhagyható, de tartósabb és biztonságosabb ha használod).

De a bufferezés és a zsírtalanítás elengedhetetlen! Az alapos előkészítéshez a Javasolt kezdőszettet ide kattintva érheted el!

Ha mindent a Használati útmutató alapján csinálsz, akkor érheted el a legtartósabb megoldást. Természetesen a körmök igénybevétele is nagyban befolyásolja, hogy mennyi időt marad fent a kezeden. De erre is van több megoldás.

Például ha sokat ázik a körmöd (pl. sokat mosogatsz, vagy 2 naponta mosol hajat, szeretsz hosszú fürdőket venni), akkor az öntapadós ragasztóval való felhelyezést egyáltalán nem ajánlom. Ezesetben mindenképp folyékony műköröm ragasztót használj a műkörmök felhelyezéséhez! Ugyanígy, ha olyan munkát végzel, amiben sokszor megütődhet a körmöd, vagy sok kosszal jár (pl. nehéz fizikai munka vagy kerti munka)

Na és akkor a számok... Ideális esetet nézve, tehát alapos előkészítéssel, átlagos igénybevétellel:

  • Öntapadós ragasztóval - alaplakkal: 3-4 nap
  • Öntapadós ragasztóval - alaplakk nélkül: 1-2 nap
  • Folyékony műköröm ragasztóval - alaplakkal: kb. 7-10 nap
  • Folyékony műköröm ragasztóval - alaplakk nélkül: 6-8 nap

Folyékony műköröm ragasztó előnye, hogy sosem egyszerre enged el mindegyik, és könnyedén vissza lehet ragasztani, ha 1-1 leesik. Így akár ki lehet tolni 2 hétig is a viselését. Utána már inkább a minták kezdenek kopni, általában ez szokta a végét jelenteni műkörmöknek.

Az öntapadós ragasztó előnye pedig, hogy akár újra is lehet őket használni. Meleg vízben áztatva le lehet szedni a műkörmökről az öntapadós ragasztót, és később a műkörmöket (pl. folyékony ragasztóval) újra fel tudod tenni. Továbbá az öntapadós ragasztók nem allergizálnak, így allergiások is használhatják.

Remélem ezzel tisztázni tudtam a tartóssággal kapcsolatos kérdéseket, és sikerült eloszlatnom a kétségeket.