Vásárolj 20.000 Ft-tól ingyenes kiszállítással!

Blog

Mi az az öntapadós műköröm? Méretek?

Bori ASMR
Bori ASMR
2021.09.08 23:05
Mi az az öntapadós műköröm? Méretek?

Mi is az az öntapadós műköröm?

Hogyan is van ez a méretezés?

Nem találok párban méreteket, mit tegyek?

Az öntapadós műkörmök olyan kész műköröm tipek, ami előre megvan tervezve, méretre van vágva, és rá vannak nyomva különböző színek, minták, design elemek. A felragasztható műkörmöket kétoldalú öntapadós ragasztóval, vagy folyékony műköröm ragasztóval lehet felragasztani a saját körmeinkre.

A körmök műanyagból, fröccsöntő technikával készülnek, a mintákat pedig egy erre a célra tervezett nyomdagéppel nyomják rá a gyárban. A műkörmök hegyének végében, belül 0-8-ig (bizonyos esetekben 9-ig) egy-egy szám található, ami a méreteket jelöli.

A méretek leggyakrabban így passzolnak:

0-1-2 Hüvelykujj

3-4 Középső ujj

5-6 Mutatóujj

6 Gyűrűsujj

7-8-9 Kisujj

Fontos, hogy a méreteket úgy válaszd ki a körmeidhez, hogy azokat teljesen lefedjék, a körmeid szélénél is pontosan illeszkedjenek! Ha kisebb, akkor a nagyobb C-ív miatt levegős marad alatta; ha nagyobb, a körmök szélei elállnak, "lógnak" a levegőben, és mindkét eset határozottan rontja a tartósságot, hamar leesnek. A méret akkor jó, ha légmentesen tudjuk felhelyezni a körmünkre.

Az általunk árult kész műköröm szettekben 24 darab köröm található. (A későbbiekben bevezetünk majd 30 db-os, új dizájnú termékeket is.)

Ezekben a szettekben van lehetőség válogatni, 1-1 méretből több féle mintázatú is van a csomagban. Általában párosával vannak a méretek, például: 2 db 5-ös méretű virágos, 2 db szintén 5-ös méretű egyszínű is. Ez a variálhatóság kedvéért van így. Mindenki olyan sorrendben teszi fel őket, ahogyan szeretné!

Azonban vannak olyan termékek, amelyekben nem párosával vannak a színek és a minták. Ezeknek a körmöknek a felhelyezése "csúsztatott" sorrendben történik, direkt ilyen stílusú a műköröm. Egy egyszerűbb példa: 

 

A műkörmök sorrendjének tényleg csak a képzelet szab határt. Segítség képpen a termékek képei között van egy fotó, amin egyféle javasolt elrendezés látható.

Ha esetleg valamelyik méret nem jó, célszerűbb más sorrendet variálni, a végeredmény annál egyedibb megjelenést kölcsönöz.